top of page

  PERICA RAI

. FILMMAKER . DIRECTOR .
. SCREENWRITER . PRODUCER . EDITOR .
page fotka manjsa.jpg
jaz in simon barvna.jpg

Že od majhnega sem bil ljubitelj filma, glasbe in muzike. A sem namesto AGRFT-ja izbral študij ekonomije na EF UNI LJ in kasneje še podiplomski študij Kriminalistike na FVV UNI MB.  Nekaj let sem pisal glasbene in ekonomske članke za razne revije in časopise, ter se pripravljal za svojo prvo resno službo v kriminalistiki.

Nekega dne me je prijatelj prosil, da naj mu posnamem videospot za njegov band.  Za hec, kar tako. Nisem imel pojma kako to narediti. Pravzaprav nisem niti vedel kje se prižge kamero. Lovil sem se na snemanju, gledal kaj za vraga so vsi tisti gumbi na kameri  ter posnel videospot po svojem občutku. Band je bil z izdelkom zadovoljen. V zameno so mi dali sok, sirov burek in trepljanje po ramenu. Ko sem si že kupil srajco in hlače za novo službo, sem nekaj dni kasneje pričel dobivati klice od različnih glasbenih skupin, ki so tudi želei snemati videospote z mano. Kakšen mesec kasneje pa so me iz RTV Slovenija povabili k sodelovanju. Imel sem priložnost sodelovati z več strokovnjaki, tako da sem priložnost sprida izkoristil, bil večinima tiho, veliko poslušal in se pridno učil. Z njihovo pomočjo sem posnel kar nekaj glasbenih videspotov, prve TV reklame in se preizkusil v TV produkciji. Bil sem srečen. Službo sem pustil in se popolnoma posvetil videoprodukciji.

Ustanovil sem produkcijsko hišo MEDIASPOT, ki deluje še danes. Od takrat je že več kot 10 let in v tem času sem posnel več kot 200 videospotov, 100 TV video oglasov in promo reklam, dokumentarne filme ter režiral tudi svoj prvi celovečerni film PA TAKO LEP DAN JE BIL, za katerega sem spisal tudi scenarij. Film bo kmalu na voljo tudi na ogled. Jeseni na festivalu 2021 bo na voljo tudi moja prva kratka komedija LANA in TONI v kateri glavne vloge imata Inja Zalta in Andrei Lenart.  

Po vseh teh letih še vedno čutim strast do snemanja kot prvi dan, ko sem prijel za kamero. In še vedno imam občutek, da sploh nimam službe. Pravzaprav ljubezen do videoprodukcije z leti samo še narašča.   

  

Kontakt

Mediaspot s.p

Tomažičeva ulica 40,

Ljubljana 1000, SLovenija, EU

phone no. 00386 40 162 786

email: info@mediaspot.si, perica.rai@gmail.com

Socialna omrežja

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
bottom of page